Naturland melliora krém 60 g

4,890Ft

Leírás

Az optimális hatás érdekében azonban elengedhetetlen a készítmény körültekintő, előírásszerű alkalmazása.
Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet!

Mi a Melliora krém?
A Melliora krém gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, komponenseinek hatását szakirodalmi adatok igazolják.
Méhméreg: számos enzimet és fehérjét tartalmaz, fő komponense a mellitin, amely  baktericid hatású, jelentős a gyulladásgátló hatása is.
Árnikavirág tinktúra: flavonoid és illóolaj összetevői javítják a kezelt testfelület vérellátását és így csökkentik a reumás fájdalmakat és az izomhúzódás okozta panaszokat. A véraláfutások felszívódását elősegítik.
Racém kámfor: helyi vérbőséget idéz elő és fájdalomcsillapító hatású.

Mik a készítmény hatóanyagai?
180 ME (3,0 mg) méhméreg (Apis melliferae toxin), 3,0 g árnika tinktúra (Arnicae tinctura), 1,8 g racém kámfor (Camphora racemica) / 60 g

Mit tartalmaz még a Melliora krém?
A készítmény segédanyagai: tisztított víz, 85%-os glicerin, fehér vazelin, cetil-sztearil-alkohol, 96%-os etanol, folyékony paraffin, karbopol 940, nátrium-lauril-szulfát, lecitin, nátrium-hidroxid, metil-parahidroxibenzoát.

Mikor alkalmazzuk a Melliora krémet?
A készítmény ízületi gyulladások, reumatikus-, izom- és ízületi fájdalmak, valamint köszvény és isiász esetén alkalmazható a fájdalom csillapítására.

Mikor nem szabad alkalmazni a Melliora krémet?
A készítmény bármely komponense iránti túlérzékenység (allergia) esetén nem alkalmazható.

Mit kell tudnia az alkalmazás megkezdése előtt?
Tudnia kell, hogy nincs-e a készítmény alkotórészei iránti túlérzékenysége (allergiája).

Lehet-e a Melliora krémet más gyógyszerekkel együtt alkalmazni?
Egyidejűleg egyéb reuma ellenes külsőleges készítménnyel együtt alkalmazni nem szabad, de egyéb gyógyszeres, illetve fizioterápiás kezelés alkalmazható mellette. Amennyiben Ön más gyógyszereket is használ, javasoljuk, kérje ki kezelőorvosa véleményét!

Mi a teendő a terhesség, illetve szoptatás ideje alatt?
A krém hatóanyagai bőrön keresztül jól felszívódnak, ezért a krém alkalmazása esetén kérje ki kezelőorvosa véleményét! A szoptatás ideje alatt ügyelni kell arra, hogy a készítmény véletlenül se kerüljön az emlőkre. A terhesség első harmadában a készítmény használatát nem javasoljuk.

Hogyan kell a Melliora krémet alkalmazni?
Bedörzsölőszerként használva, a krémet a fájdalmas testrészre, illetve annak környékére kenjük kb. 1 mm-es vastagságban, majd óvatosan beledörzsöljük a bőrbe. A fájdalom erőssége szerint a kezelés többször is megismételhető, de legfeljebb naponta ötször.
Pakolásként alkalmazva a krém hatóanyagai jobban felszívódnak, ilyenkor a kezelendő testrészt 1-2 mm vastagon bekenjük és vékony vászonnal átkötjük. A pakolást legalább fél óráig a fájó testrészen hagyjuk, közben néhányszor óvatosan mozgatjuk a kezelt ízületet.

Mire ügyeljen a Melliora krém alkalmazása során?
Első használatkor csak kis bőrfelületen próbálja ki a krémet, mert annak alkotórészei ritkán allergiás reakciót válthatnak ki.
A krém használata után alaposan mosson kezet!
Vigyázzon, a krém ne kerüljön a szem környékére, arcra, nyílt sebre, vérző testrészre, nyálkahártyára!
Pakolásként alkalmazva csak vékony vásznat (pamut vagy len) használjon, a kezelt felületet nem szabad légmentesen lezárni.
Ha orvosi kezelés alatt áll, tájékoztassa kezelőorvosát a krém használatáról!

Mennyi ideig alkalmazható a Melliora krém?
Kúraszerű alkalmazása 3-4 hétig javasolt. A két kúra között legalább 2 hét szünetet kell tartani. A krém kúraszerű alkalmazását előnyös kiegészíteni a megfelelő gyógyszeres, illetve fizioterápiás kezeléssel.

Milyen mellékhatásai lehetnek a Melliora krémnek?
Kámforra érzékeny egyéneknél allergiás reakciót válthat ki (kontakt-ekcéma). A méhméreg, árnika tinktúra és a metil-parahidroxibenzoát is válthat ki ritkán allergiás reakciót (tartós bőrpír, viszketés, duzzanat). Az allergiás tünet, illetve bármely szokatlan tünet esetén szakítsa meg a kezelést és beszéljen kezelőorvosával!

Hogyan kell tárolni a Melliora krémet?

Legfeljebb 25 °C-on, fénytől védve.
Gyermekektől elzárva tartandó!

Mennyi ideig tárolható a Melliora krém?

A krémet csak a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni.

Csomagolási egység:
60 g

Nyilvántartási szám:
OGYI-238/1991

0

Your Cart