Leírás
Összetevők: Himalaya fekete só (kala namak)
Fekete-barna tömbökben bányásszák, az indiai konyha hagyományos ételeinek elengedhetetlen ízesítője. Színét vasoxid tartalmának köszönheti. Igazi gourmet só, kéntartalma miatt ad egy enyhe fűszeres, füstös ízt az ételeknek. Íze hasonlít a tojás ízéhez, ezért szokták annak helyettesítésére is használni.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 0 KJ / 0 Kcal
Zsír: 0 g
amelyből:
– telített zsírsavak: 0 g
Szénhidrát: 0 g
– amelyből cukor: 0 g
Rost: 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 92,8 g
Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).
A termék szóját, glutént és olajos magot is feldolgozó üzemben készül.
Származási ország: Pakisztán.