Leírás
Összetevők: nádcukor
A nádcukrot frissen aratott, hagyományosan művelt cukornádból nyerik. Sötét színét magas nádmelasz tartalmának köszönheti.
Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energiaérték: 1600 KJ / 400 kcal
Fehérje: <0,2 g
Szénhidrát: 99,9 g
Zsír: 0 g
Felhasználása: édesítésre, kávékhoz, teákhoz, finom aromát ad a süteménynek, desszertnek. A hagyományos fehér cukor ideális és természetes helyettesítője.
A nádcukor előnyei:
– Természetes cukor, amit a szervezet sokkal jobban fel tud dolgozni, mint a fehér cukrot, emellett a cukron kívül más tápanyagokat is tartalmaz (tápegészebb).
– Előállítása nem vegyi eljárással történik, ebből kifolyólag környezetbarátabb
– Ízében egyedibb