Leírás
Összetevők: tápióka (=manióka) keményítő
Tápanyagtartalom (100g-ban):
Energiaérték: 1498 KJ / 358 kcal
Fehérje: 0 g
Szénhidrát: 80 g
Zsír: 0 g
Felhasználása: puding készítéshez
Elkészítése: a gyöngyöket be kell áztatni kb 5-10 percig vízbe, vagy növényi tejbe (pl. Sojade szójaital), amíg a gyöngyök megpuhulnak. Ezután lassú tűzön főzni kell, eközben hozzá lehet adni az ízesítő anyagokat (pl, vanília, karobpor, fahéj, mazsola, stb) ízlés szerint. Mikor összesűrűsödött vegyük le a tűzről, öntsük bele kis tányérkákba és abban hagyjuk kihülni. Díszíthetjük aszalt gyümölcsökkel, kókuszreszelékkel stb.