Naturpharma lazacolaj kapszula 60 db

1,750Ft

Leírás

A lazacolaj a szervezet által elő nem állítható esszenciális zsírsavak forrása.

Az utóbbi években a humán és állatgyógyászatban robbanásszerűen megnőtt az érdeklődés a természetes hatóanyagok és ezen belül az esszenciális zsírsavak iránt. Bizonyos vitaminokat, aminosavakat, zsírsavakat, melyeket a szervezet előállítani nem tud, csak a táplálékból juthat a szervezetbe nevezik esszenciálisnak.

Fogyasztási javaslat: napi 2 kapszula.

Omega-3 zsírsavak

Az omega-3 zsírsavak a többszörösen telítetlen zsírsavak csoportjának tagjai, közéjük tartozik a linolénsav, az eikozapentaénsav és a dokozahexaénsav. elentős mennyiségben a tengeri halakban fordulnak elő, az édesvízi halfajtákban nem találhatóak meg. Az omega-3 zsírsavak mérséklik a vér koleszterinszintjét, ezzel csökken az érelmeszesedés és szívinfarktus kialakulásának kockázata is. Az omega-3 zsírsavaknak szerepük van a zsírok szállításában, a gyulladásgátló prosztaglandinok képzésében, és az immunrendszerre kifejtett jótékony hatásuk is ismert. Fontos szerepük van az idegrendszer és sejthártyák felépítésében, megfelelő működésében. Az agy a legzsírosabb testrészünk és a zsírtartalmának 70%-a omega-3 zsírsavakból áll, így az omega-3 fogyasztása hozzájárul az agy állapotához. Az esszenciális zsírsavak rendszeres beviteléről kell gondoskodni, mert ezek nélkülözhetetlenek a szervezet normális működéséhez, viszont csak táplálék vagy étrend-kiegészítő formájában juthatunk hozzá. Az omega-3 zsírsavak fő forrása a tengeri halfélék, a makréla, a tonhal, a hekk, a lazac, növényi eredetű omega-3 forrás például a lenmagolaj.

Halolaj

Régóta ismert az omega-3 zsírsavak kedvező egészségügyi hatása Kutatások és tények egyértelműen bizonyítják, hogy azokban az országokban, ahol sok mélytengeri halat esznek, egészségesebbek és hosszabb életűek az emberek. Nem véletlen, hogy például a japánok, norvégok sokkal kevesebb szív- és érrendszeri betegséggel küzdenek, sőt, kevesebb bőrproblémával is. Az egészség megőrzésének, a szív- és érrendszeri betegségek, az agyvérzés, a korai öregedés megelőzésének, sőt a szép bőrnek, hajnak is az egyik titka az, hogy kellő mennyiségben jussunk hozzá a halak húsában található Omega-3 zsírsavhoz. Ennek egyik lehetséges forrása a halolaj, amelynek jótékony hatásai közé sorolható a, hogy vérzsírcsökkentő hatású, csökkenti a káros koleszterintszintet, gátolja az érbetegségek kialakulását, védi az érfalakat, így csökkenti a hirtelen szívhalál kockázatát.

Hatóanyagok:

Omega-3 zsírsav:500 mg
0

Your Cart