Naturtanya SLIMBIOTIKUM – szabadalommal védett liofilizált élőflóra szerves krómmal 30 db

8,990Ft

Leírás

Natur Tanya® SLIMBIOTIKUM egy szabadalommal védett (WO 2010/146568, WO 2011/013106, WO 2017/178315, WO 2017/178316)széleskörű dokumentációval rendelkező baktériumtörzset [Bifidobacterium animalis subsp. lactis B420TM (ATCC SD6685)(HOWARU® )] tartalmaz, mely a világhírű IFF cég fejlesztése. Ennek a törzsnek a teljes genomtérképe feltérképezésre került, biztonságos és jól tolerálható. A törzs olyan 225 fős elemszámú, 6 hónapos követéses vizsgálatában is szerepel, ahol nem volt szükség az étrend vagy a fizikai aktivitás megváltoztatására. HOWARU® szakmailag lektorált publikációkban és evidenciákon (bizonyítékokon) alapuló ajánlásokban is egyaránt szerepel.

Natur Tanya® SLIMBIOTIKUM

termék tudományos kutatásokban vizsgált 10 milliárd élőflórát tartalmaz adagonként! – szerves krómmal dúsítva, amely kiváló kiegészítője a testtömegcsökkentést célzó életmódváltásnak. A szerves króm hozzájárul az egészséges vércukorszint fenntartásához, valamint részt vesz a makrotápanyagok normál anyagcseréjében, mint például a szénhidrát és a zsír. Az összetevők gyomorsav-ellenálló növényi kapszulában lettek elhelyezve.

A humán mikrobióta

A humán mikrobióta rendkívül sokszínű, és összetétele eltérő az egyes életkori szakaszokban. A humán gyomor-bél traktust elsőként kolonizáló domináns mikróbái közé tartoznak a bifidobaktériumok.  A mikróbióta megváltozhat olyan tényezők hatására, mint az életmódi sajátosságok vagy a táplálkozási magatartás. Jelentős eltérés mutatkozik egy elhízott és egy normál testtömegű egyén mikrobiótáját összehasonlítva (amely valószínűsíthetően, többek között a Bacteroidetes/Firmicutes arány eltolódásának is tulajdonítható).

Fontos különbség van a fajok, a törzsek és a speciális baktérium törzsek között!

Egy baktériumtörzs élettani tulajdonságai a DNS „ujjlenyomatához” köthetőek, amit a nemzetségnév (Bifidobacterium), fajnév (pl. animalis subsp. lactis) és a törzs megnevezés (B420TM) után egy azonosító szám jelöl (ATCC SD6685).

HOWARU®:

Nemzettség

faj

alfaj

törzs

Nemzetközi törzsgyűjtemény letétbehelyezési azonosító száma

Bifidobacterium

animalis

subsp. lactis

B420TM

ATCC SD6685


KONTROLLÁLT GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA

A gyomor savas közege hatással lehet a bifidobaktérium életképességére, ezért a stabilitás érdekében a hatóanyagokat késleltetett hatóanyagleadású, gyomorsav-ellenálló növényi kapszulába (DRcaps®) zártuk, így segítve a biztonságos eljutást, eltérő pH értékek mellett, a bélflóráig.

Nettó tömeg: 15 g (30 db)

Összetevők: tömegnövelő szer (mikrokristályos cellulóz), kukoricakeményítő, DRcaps® gyomorsav-ellenálló kapszulahéj [hidroxipropil-metil-cellulóz, zselésítőanyag (gellángumi)], liofilizált (fagyasztva szárított) élőflóra [Bifidobacterium animalis subsp. lactis B420TM ATCC SD6685 (HOWARU®)], csomósodást gátló anyag (zsírsavak magnéziumsói), szerves króm [króm(III)-pikolinát]

Adagolási javaslat: Napi 1 kapszula, lehetőleg étkezés előtt, bő vízzel lenyelve. Nyelési nehézség esetén, a kapszula tartalma belekeverhető hideg ételbe vagy italba, amelyet azonnal el kell fogyasztani. Antibiotikumos kezelés alatt is egyaránt alkalmazható, de érdemes az antibiotikum bevétele előtt vagy után 2 órával használni. Hosszú távú használata javasolt. 3 éves kortól alkalmazható.

Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 180 nap.

Adagok száma a termékben: 30

Hatóanyagok a napi adagban

1 kapszulában

 Liofilizált élőflóra

 [Bifidobacterium animalis subsp. lactis B420TM ATCC SD6685 (HOWARU® )]

 10×10(10 milliárd) CFU*

 Élőflóra mennyisége a gyártás pillanatában, a hatóanyagtartalom garantált biztosításához: 30×109 CFU (30 milliárd).

 Szerves króm (króm-pikolinátból)

 40 µg (100%**)

ATCC: American Type Culture Collection
HOWARU® is a registered trademark of IFF or its affiliates.

**NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.

*CFU: colony forming unit, telepképző egység (a minőségmegőrzési idő végéig, megfelelő tárolási körülmények mellett).
Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g

  • 3 éves kortól fogyasztható
  • A termék alkalmazható vérhígító mellett
  • A termék alkalmazható cukorbetegség esetén
  • A termék fogyasztható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, legfeljebb 25 °C-on, 60%-os relatív páratartalom alatt, sugárzó hőtől, fénytől és nedvességtől, valamint gyermekek elől elzárva tartandó!

OGYÉI ny.sz: 31719/2023

0

Your Cart