Paleolit Éléskamra Keltes Élmény 300 g

1,390Ft

Elfogyott

Leírás

Keltes élmény lisztkeverék a kelt tésztát kedvelők számára készült. Azoknak, akik olykor szeretnék reform életmódjukba, vagy diétájukba visszacsempészni a nagymama finom, puha és légies keltes süteményeit. Olykor vágynak arra, hogy a reggeli asztalra egy frissen sült kakaós csigát, lekváros buktát vagy egy finom pizzás párnát tegyenek, a család legnagyobb örömére. Jó szívvel ajánjuk iskolás gyermekek tízórai csomagjába, munkahelyi gyors étkezésekhez egyaránt.

A belőle készült sütemények másnap is finomak és puhák.SÓMENTES ÉS ÉDESÍTÉSMENTES TERMÉK. Felhasználástól függően édesíteni, sózni szükséges.
A lisztkeverék kiadós adagjával családok számára bőséggel elegendő, vagy vendégségekre készítve is megfelelő adag. Az elkészült sütemények fagyaszthatók és szobahőmérsékelten érdemes kiolvasztani, majd sütőben 100 fokon langyosra is melegíthetők.Diétázók is fogyaszthatják, ha rostban gazdag, lassú felszívódású szénhidrátforrásból szeretnék sütemény igényüket fedezni. Hosszú ideig jól-lakottság éreztet biztosít, kiegyensúlyozott rosttartalma miatt az emésztésre is jótékony hatással lehet. Lassítja a szénhidrátok felszívódását, így élettanilag is kedvező hatása lehet szervezetünkre.

Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de egészséges, változatos napi táplálkozást.

A régi, megszokott kelt tésztákhoz nagyon hasonlító sütemények készíthetők belőle.

Elkészítési javaslat
Csomagoláson lévő recept
Alaptészta recept javaslat csigákhoz, töltött süteményekhez, stb.: 2 db M-es tojást (kb. 115 g) és 1 tojássárgáját (kb. 30 g) keverj el 50 ml hideg vízzel, 20 ml friss citromlével, 30 g lágy kókuszzsírral. Adj hozzá a Keltes élmény lisztkeverékből 170 g-ot és keverd csomómentesre. Hagyd pihenni a tésztát hűtőben 15 percet. Ezt követően enyhén lisztezett felületen, kezeiddel jól gyúrd át. (Ha sósan készítenéd, adj hozzá a 3-4 g sót, ha édesen, akkor pl. 40 g poreritritet.
Kakaós csiga: a tésztát nyújtsd kb. 30×20 cm-es téglalapra, töltsd meg ezzel a krémmel: 10 g kakaópor, 30 g eritrit, 30 ml sűrű kókuszkrém (vagy víz), 5 g Keltes élmény liszt, vaníliapor. 5 perc pihentetés után kend a tésztára egyenletesen. Szorosan tekerd fel a 20 cm-es oldalánál fogva a szilikonos papír vagy nyújtólap segítségével. Vágd 14 egyenlő részre. Kend le tojással vagy egy alma levével és a tepsiben hézagosan rendezd el. 180 fokra melegített sütőben (alsó-felső sütésen) 25 perc alatt süsd készre.

Második recept változat
Egy lehetséges variáció csigákhoz, töltött süteményekhez: 3 db M-es tojást (kb. 175 g) keverj el 70 ml hideg vízzel, 20 ml citromlével, 30 g lágy kókuszzsírral. Adj hozzá Keltes élmény lisztkeverékből 200 g-ot keverd csomómentesre egy kanállal vagy robotgéppel. Hagyd pihenni a tésztát hűtőben 15 percet. Ezt követően enyhén lisztezett felületen, kezeiddel jól gyúrd át.
Ez az alaptészta. (Ha sósan készítenéd, tedd hozzá a 3-4 g sót, ha édesen, akkor az általad használt édesítőből adj hozzá (pl. 40 g eritrit vagy ennyi glicin, stb.).

ÉDES VÁLTOZAT
Mutatok hozzá egy paleo mogyorókrémes „nutellás” csiga receptet (itt az alaptésztához hozzáadtam a 40 g glicint).
Az átgyúrt tésztát enyhén lisztezett felületen és liszttel hintve nyújtsd kb fél cm vastagságú téglalapra.
Két evőkanál paleo mogyorókrémhez adj 3-4 evőkanál növényi tejet vagy vizet, ezzel keverd lágyabbra, majd ezt a masszát kend a kinyújtott tésztára. A szilikonlap vagy szilikonos sütőlap segítségével, amin dolgoztál, tekerd fel a tésztát szorosra. Jó éles késsel vagy pizza szeletelővel (ez nagyon jó hozzá), vágd tetszés szerinti vastag csigákra. Rendezd el egy tapadásmentes vagy sütőpapíros tepsin és süsd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre. A csigák sütés közben kb. duplájukra nőnek meg. A csigák sütés közben kb. duplájukra nőnek meg. (Sütés előtt kedved szerint egész tojással lekenheted a csigákat). 12-14 nagyobb darab sütemény készül belőle.
Kihűlve fogyasztandó.

SÓS VÁLTOZAT
Pizzás csiga
Az alaptésztához hozzáadtam a 4 g sót.
Az átgyúrt tésztát enyhén lisztezett felületen és liszttel hintve nyújtsd kb fél cm vastagságú téglalapra. Kend le 3 evőkanál natúr paradicsomszószból, oregano, bazsalikom pici só keverékéből készült szósszal.
A szilikonlap vagy szilikonos sütőlap segítségével, amin dolgoztál, tekerd fel a tésztát szorosra. Jó éles késsel vagy pizza szeletelővel (ez nagyon jó hozzá), vágd tetszés szerinti vastag csigákra. Rendezd el egy tapadásmentes vagy sütőpapíros tepsin és süsd előmelegített 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt készre. A csigák sütés közben kb. duplájukra nőnek meg. (Sütés előtt kedved szerint egész tojással lekenheted a csigákat és meghintheted reszelt sajttal). 12-14 nagyobb darab sütemény készül belőle.
Kihűlve fogyasztandó.

A keverékben a finomabb ízvilág elérése érdekében a szúrós ízű szódabikarbóna helyett gluténmentes sütőport használunk.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá kókuszlisztet, konjac lisztet, élesztőt sem.

Összetevők: tápióka keményítő, élelmi rostok (bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt), manióka liszt, mandulaliszt, szezámmag liszt, gluténmentes sütőpor

Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben:
Energia kj/kcal: 1186,7/286,6
Zsír:2,7 g amelyből telített zsírsavak 0,9 g
Szénhidrát: 58,9 g amelyből cukor 0,2 g
Fehérje: 7,3 g
Só: 0 g
Élelmi rost: 19,1 g

Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.

További információk

Márka