Repce méz 500 g

1,390Ft

Kategória: Címkék: ,

Leírás

Termelői magyar méz.

Miről gyűjtik:

A Káposztarepce (Brassica napus L.) termesztett növény. A növényolaj előállítás egyik fontos faja. A növény
1,0 – 2,0 m magasra növő, laza fürtös, sárga virágú növény. A magtermés jelentősen javul a méhek
megporzó munkája miatt.
Hol gyűjtik:

Repcemézünk elsősorban Pest megye területéről származik.
Mikor gyűjtik:

Tavasszal az akác virágzását megelőzően április végén, május legelején.

Nagy odafigyelést igényel a méhész részéről, hogy méze ne kerülhessen bele az akácmézbe, mert annak
kristályosodását okozza.
Méz megjelenése:

Frissen pergetett mézként: Halványsárga színű, enyhe zamatú, édes illatú méz.

Krém mézként: A repceméz nagyon könnyen kristályosodik, kikristályosodva szinte fehérré válik, és nagyon
finomszemcsés, krémes megjelenést kap. A krémméz a természetes kristályosodás közben, folyamatosan kevert
mézet jelenti. A keverés hatására egyenletes, finomszemcsés, krémes lesz a kristályosodó méz. A keverésen kívül
semmi más beavatkozás nem történik, nincsenek hozzáadott anyagok!

A méz kristályosodása természetes jelenség, annak minőségét nem befolyásolja, nem minőségi hiba! A méz
folyékonysága, napos, meleg helyen, radiátoron vagy meleg vízbe állítva rövid idő alatt visszaállítható.
Vigyázzunk, hogy ne karamellizáljuk meg!
Méz összetétele:

Repcemézre jellemző hogy a mézben előforduló 11 cukorféle közül csak 3-at tartalmaz, a fruktóz (gyümölcscukor)
és glukózhoz (szőlőcukor) mellett csak maltóz. Nincs benne például Szaharoz, melyre a cukorbetegek érzékenyek.

 

 

0

Your Cart