Leírás
A hántolt földi mandula termékek teljes mértékben alkalmazhatók a paleolit és apaleo ketogén étrendben. Megfelelnek a funkcionális élelmiszerek által támasztott követelményeknek.
Müzlibe vagy joghurtba keverve ízletes és tápláló reggeli, valamint ajánljuk sütemények és kenyerek készítéséhez, amelyet gluténérzékenyek is fogyaszthatnak.
Alacsony szénhidrát tartalmának köszönhetően diétázók részére kiváló.
A hántolt földi mandula liszt Európában egyedülálló technológiával a káros fitinsav tartalommal teli héjtól megszabadított gumóból készül.
A héjtalanított (koptatott) földi mandula őrlemény elkészítéséhez (nem préselvény!) a földi mandulát mechanikus koptatással megszabadítják héjától és élelmi rost tartalmát az ideális 6 – 7%os szintre állítják be. A viszonylag magas rosttartalmánál fogva a termék szénhidrát és cukor tartalma lassan szívódik fel ezért diabéteszes betegeknek is ajánlják. Kellemes mandula ízű termék amely natúr állapotban is fogyasztható.
A földimandula liszt teljes mértékben megfelel a paleolit, és a paleo-ketogén étrendek előírásainak is, ezért egyedülálló étkezési problémák rehabilitációja során, és hivatott kiváltani az autoimmun betegek számára nem ajánlott magliszt fogyasztását is.
Olaja nagy mennyiségben tartalmaz A, B, E és K vitamint és kis mennyiségben Omega-6 zsírsavat, így az olajos magvakkal szemben a teljes őrlemények és nem a préselvény fogyasztása javasolt.
A mandulára érzékenyek teljességgel kiválthatják vele a mandulát. Sütemények készítésénél jól helyettesíthető vele a mandulaliszt, mandula őrlemény. Természeténél fogva gluténmentes, mint ahogy a mandula is.
A földi mandulából előállított „tej” alkalmas a tehéntej részbeni helyettesítésére. Nem tartalmaz laktózt, tejfehérjéket, hormonokat, magas a kalcium tartalma, kedvező az enzim összetétele.
Gluténmentes termék.
Beltartalmi értékek100 g termékben:
Zsír: 25- 30 g
Ebből:
Omega6 zsírsav: 11-13%
Olajsav: 70 – 72%
Energia: 480 – 500 Kcal
Összes szénhidrát: 46 – 48 g
Nyers rosttartalom: 3,7 – 4 g
Összes cukor: 18 – 19 g
Fehérje: 5 – 5,5 g
Keményítő: 25 – 27 g