Leírás
- Szójamentes
- Kukoricamentes
- Rizsmentes
- Burgonyamentes
- Élelmi rostforrás
Összetevők: Tápióka keményítő, bambuszrostliszt, szezámmagliszt, útifűmaghéjliszt, kókuszliszt, batáta liszt.
Hozzávalók (350 gramm) nokedlihez:
- 70 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett gluténmentes galuska lisztkeverék
- 2 g só
- 2 db M-es tojás (104 g)
- 25 g víz
Elkészítés:
Tegyünk a tűzhelyre kb. 2l vizet csipet sóval forrni.
Keverjük el a sót, a vizet és a tojást, majd öntsük hozzá a lisztet és dolgozzuk őket csomómentesre.
Míg a víz felforr, pihentessük a masszát.
Ekkor vegyük alacsony hőfokra, hogy csak gyöngyözzön a víz és szaggassuk bele a nokedlit/galuskát.
Közben többször keverjük át.
Vegyük vissza a hőfokot és forraljuk fel újból (kb. 3-4 perc főzési idő elegendő).
Végül hideg vízben szűrjük le.
Egyszerre csak a fenti adagot szaggassuk ki a vízbe, ha többet adagot készítenénk, azt másik főzővízbe szaggassuk.
Kiszerelés |
500g
|
Beltartalmi érték (kötelező adatok) |
100 grammra vetítve
|
Energia kcal/kJ |
1305 kJ / 311 kcal
|
Zsír |
2,1g
|
– ebből telített zsírsavak |
0,7g
|
Szénhidrát |
49,1g
|
– ebből cukrok |
1,5g
|
Fehérje |
8,6g
|
Só |
0g
|
Rost |
31g
|