Leírás
A goji tulajdonképpen olyan, mint egy természetes multivitamin kapszula, amely több, mint:
20 féle ásványi anyagot,
18 féle aminósavat,
15% fehérjét,
a barna rizsnél 67-szer több B1-vitamint,
a zabkorpánál 100-szor több B3-vitamint,
a nyers spenótnál 2-szer több béta-karotint,
a narancsnál legalább 3-szor több C-vitamint
MIRE JÓ?
Számtalan kutatás folyik még ma is a növény jótékony hatásával kapcsolatosan, ugyanis
látásjavító,
vércukor- és koleszterinszint csökkentő hatással bír,
jótékonyan befolyásolja a vérnyomást,
természetes afrodiziákum,
segíti a májműködést,
vitalizálja a bőrt…
HOGYAN FOGYASZTHATÓ?
A goji számos módon fogyasztható, de jellemzően magában csemegeként vagy reggeli müzlibe keverve fogyasztják, teát főznek belőle, süteményekhez, esetleg forró csokihoz adják.
FONTOS TUDNI!
DNS-ünk sérülése megnyitja az ajtót minden elképzelhető betegségnek és gyorsítja az öregedést. Ez a folyamat a szabad gyökök miatt van, ami a normál anyagcsere és a mérgező anyagoktól való megszabadulás terméke. Bár szervezetünk képes a folyamatos megújulásra, modern kori életvitelünk miatt túlterheltté válhat a szabadgyököktől, különösen ahogy öregszünk. Ez az egészséges sejtek korai halálához vezet, ami hozzájárul egy sor degeneratív betegséghez (Alzheimer-kór, Parkinson kór, cukorbetegség, kóros elhízás, magas vérnyomás, szív- és érrendszeri betegségek) és mutáns sejtek kialakulásához, ami rákhoz vezethet, hacsak az antioxidánsok el nem hárítják a támadást.
Szervezetünk antioxidáns szintje legegyszerűbben magas antioxidáns tartalmú élelmiszerek bevitelével növelhető.
A goji antioxidáns szintje az egyik legmagasabb az élelmiszerek között: 25 000 µmolTE/100g körül mozog az ORAC skála szerint, ami 55-szöröse a karfiolénak, 10-szerese a narancsénak és 5-szöröse az aszalt szilváénak.
forrás:gojimester.hu