Vegyesvirág méz 1000 g

3,190Ft

Kategória: Címke:

Leírás

Termelői magyar méz.


Mikor gyűjtik:

Egész évben, kora tavasztól késő őszig. Általában a fajtamézek termelése előtti és utáni időszak mézei.


Méz megjelenése:

Nagyon változatos! A világos sárgás színtől a sárgásbarna színeken át egészen a sötétbarna szinte fekete színekig.
Íze, illata, zamata szintén sokféle, de jellemzően erős, dinamikus ízekben gazdag. Egyes esetekben előjönnek a kesernyés ízek illetve egyesek számára olykor kellemetlen illatok is.

Általában könnyen kristályosodik.

A méz kristályosodása természetes jelenség, annak minőségét nem befolyásolja, nem minőségi hiba! A méz folyékonysága, napos, meleg helyen, radiátoron vagy meleg vízbe állítva rövid idő alatt visszaállítható. Vigyázzunk hogy ne karamellizáljuk meg!


Méz összetétele:

A vegyesvirág méz értékét annak sokfélesége, változatossága adja. Valamint magasabb ásványianyag és flavonoid tartalma.
(Minél sötétebb egy méz annál gazdagabb ásványianyagokban és flavonoidokban.) Ebben a méz”fajtában” megtalálható a cukrok sokfélesége mellett a legtöbb mézben előforduló vitamin és nyomelem is.


Méz felhasználása:

Az egyik legnagyobb mennyiségben fogyasztott méz. Népszerűségét a méz változatos zamata illetve a vegyesvirágméz kedvező ára adja.


Fogyasztása minden formában ajánlott!

Önmagában kanalazva. Italokba: tea, kávé, tej. Étkezéshez: kenyérre kenve magában vagy vajjal keverve, palacsintába, süteményekbe, tésztákra, sültekhez, keleti konyha édes-csípős ételeihez.

A süteményekbe kifejezetten ajánlott zamatossága miatt. Különösen jól illik piros bogyós gyümölcsökkel társítva (krémekbe, fagylaltba, levesbe).

 

 

0

Your Cart