Leírás
A C-vitamin vízben oldódó, nagyhatású antioxidáns. Egyike a leggyakrabban szedett vitaminoknak. A csipkebogyó a természetben előforduló legjobb C-vitamin forrás.
– antioxidáns hatása révén hozzájárulhat a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához
– fontos szerepet játszhat a szervezet védekező rendszerének működésében
– segítheti az immunrendszer megfelelő működését
– szükséges az idegrendszer normál működéséhez
– hozzájárulhat a haj, a bőr és a köröm egészségének megőrzéséhez
– nélkülözhetetlen az egészséges fogazat, csontozat és íny felépítéséhez
– fontos szerepe van a vas felszívódásában
– elősegítheti a szív és a keringési rendszer egészséges működését
– szerepet játszhat a vérerek normál struktúrájának fenntartásában
A környezeti stresszhatások, a dohányzás, egyes gyógyszerek, (például orális fogamzásgátlók), lázas állapot, műtéti beavatkozások növelhetik a szükséges adag mértékét. A C-vitaminnal jól ellátott anya tejének aszkorbinsav-tartalma 30…55 ml/l.
Szent-Györgyi Albert biokémikus az 1930-as években izolálta a C-vitamint, munkásságát 1937-ben orvosi és élettani Nobel-díjjal ismerték el.
A hivatalos álláspont szerint egészséges ember napi C-vitamin szükségletét a helyesen összeállított és jó konyhatechnikával elkészített ételekkel még a tél végi és tavaszi hónapokban is fedezni lehet.
Folyamatos felszívódású C-vitamin készítményünk 8-10 óra alatt egyenletesen fejti ki hatását.
Napi ajánlott mennyiség: 1 tabletta étkezés közben
A felhasználási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl!