Leírás
Az amerikai áfonya (tőzegáfonya, latin nevén Vaccinium macrocarpon ) a három Észak-Amerikában őshonos gyümölcs egyike (a fekete áfonya és a szőlő mellett). Az őslakos indiánok főleg a péppé zúzott áfonyát fogyasztották, de használták festékként és gyógyszerként is. Már a korai telepesek felfedezték, hogy ha az áfonyát a juharszirupban felfőzik, akkor a kesernyés gyümölcs édes szósszá válik, ami a sült húsok páratlan kiegészítője lehet.
Rendkívül egészséges. Kiváló tápanyag- és ásványi anyag (Ca, Mg, K) valamint C, B, A-vitaminforrás. Nagyon sok antioxidáns fenolt tartalmaz. Összehasonlítva például a többi magas fenol-tartalmú gyümölccsel, a fekete áfonyánál kétszer több, a körténél, szőlőnél 15-20%-kal több fenolt tartalmaz.
Aszkorbinsav tartalmának köszönhetően antioxidáns hatású tápanyag. Ennek révén hozzájárul a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához. Az aszkorbinsav pozitív hatással van az idegrendszer működésére, valamint szerepe van a kötőszövet megfelelő működésében.
A termék E-vitamint is tartalmaz, ami szerepet játszik a szervezet általános védekező rendszerének működésében.
Napi ajánlott mennyiség: 3db lágyzselatin kapszula étkezés közben
A felhasználnálási javaslatban megadott mennyiséget ne lépje túl!
A termék fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot!
Tápanyagok
Hatóanyagok:
- C-vitamin (aszkorbinsav): 100mg
- E-vitamin: 2,1TE-3NE
- Vörös áfonya koncentrátum: 140mg (megfelel 1680mg friss áfonyának)