Vitamin Station Bioflavone-C 100 db tabletta

3,390Ft

Leírás

A flavonoidok sokféle kedvező tulajdonságaik miatt a legnépszerűbb növényi antioxidánsok közé tartoznak. Ezek olyan színes vegyületek, melyek sok gyümölcsben és zöldségben megtalálhatók. Fontos szerepet töltenek be a C-vitamin szintézisben és megkötik a káros szabadgyököket.
Legismertebb flavonoidok a quercetin, a rutin, és a heszperidin.

A növényi flavonoidok nagy része főzés hatására sem bomlik le, nem úgy, mint pl. a C-vitamin, melyet jelentősen károsít a magas hőmérséklet.
Az Egyesült Államok Rákellenes szervezete átfogó kutatást végzett a növényi táplálékok rákmegelőző hatásáról. E szerint a leghatékonyabbnak a fokhagyma, szója, káposzta, gyömbér, vöröshagyma, citrusfélék, keresztesvirágúak (brokkoli, kelbimbó, karfiol), és a barnarizs bizonyultak. Ezt a tulajdonságot magas flavonoid tartalmuknak köszönhetik!

Megesett már, hogy estére lábai megduzzadtak és fájdalmasan feszültek? Ennek az az egyszerű magyarázata, hogy a vénák –különböző okok miatt- nem képesek visszapumpálni a vért a szívhez, ezért az ott marad és pang, a különböző anyagcsere termékek pedig kiszivárognak a szövetek közé. A flavonoidok bizonyos esetekben eredményesek lehetnek a panaszok enyhítésében, mivelelősegíthetik a hajszálerek rugalmasságát, gátolják áteresztésüket és a vérrögképződést. Mérséklik a kapilláris szivárgást (ödémásodást) és javítják a vérkeringést is.

A flavonoidoknak C vitaminnal kiegészítve allergiaellenes hatásuk is van. Csökkenthetik az allergia kellemetlen tüneteit, így a pollenszezon eldugult orrok, és viszkető szemek nélkül vészelhető át.

Tavasszal növekszik C-vitamin igényünk, a hozzáférhető növényi táplálékokban viszont ez egyre csökken; a téli tárolás, illetve a hosszú utaztatás végett.

Kevesen tudják, hogy a C-vitaminon kívül a flavonoidokat is Szent-Györgyi Albertnek köszönhetjük. Mint a legtöbb nagyszerű felfedezés, ez is a véletlen műve volt. Szent-Györgyi először szennyező-anyagnak gondolta a flavonoidokat, majd egy kísérlet során rájött nélkülözhetetlen szerepükre, illetve, hogy a C-vitamin is csak flavonoid jelenlétében tud megfelelően hasznosulni. A C-vitamin szervezetünk legtöbb életfolyamatában nélkülözhetetlen szerepet játszhat. Hiánya különböző tünetekben mutatkozhat meg: fogékonyság a fertőző betegségekre, izomerő csökkenése, szénhidrát-éhség, magas koleszterinszint, fogínyvérzés.

A Vitamin Station elleste a természet egyik titkát, és megalkotta a BioFlavone-C -t, úgy ahogyan azt a növényektől látta. A C-vitamin és a flavonoidok a természetben is egymás hatását erősítve, de sérülékeny formában találhatóak. Ezzel szemben a BioFlavone-C stabil, könnyen hozzáférhető megoldást kínál.
A flavonoidok C-vitaminnal való szinergikus együttműködése nagmértékben hozzájárulhat az immunrendszerünk hatékony működéséhez!

Rutin gyógyító hatásai

A rutint P-vitaminnak is nevezik, pedig nem vitamin, azonban fontos szerepet játszik a C-vitamin felszívódásában a szervezetben. A rutin gyógyító hatással van a kapilláris vérerekre, nyugtatólag hat az idegekre, az agyra és a szívre, ez utóbbinál a szív működésére és az érfalak rugalmasságára van pozitív befolyása. Gyulladáscsökkentő hatása is van, mivel csökkenti a hisztamin felszabadulását. Jelentős befolyással bír a fogínygyulladások enyhítésére is, hegesítve a véres foghúst és lokalizálva az ödémákat, amelyek bizonyos esetekben egészen a szájpadlásig terjedhetnek, ahogyan ez a krónikus fogágybetegségek esetén elő szokott fordulni.

A flavonoidok a szervezet őrei

A flavonoidok a gyümölcs héjában, húsában, szárban, kocsányban és a magban találhatók. A flavonoidok vízben oldódó növényi festékanyagok. A flavonoidok megkötik a szabadgyököket, a sejtfalakban gátolják a zsírsavak oxidációját, csökkentik az LDL koleszterin arányát, így mérséklik az érelmeszesedés veszélyét. Kiemelkedően pozitív hatást gyakorolnak a szív- és érrendszerre azáltal, hogy növelik az érfalak rugalmasságát, csökkentik a koleszterinszintet, és a vérrög képződést. Kedvező élettani hatásuk közül kiemelhető az antibakteriális, májvédő, vírusellenes hatás, égés és hámsérülés esetén hámosodás serkentése. Az eddig publikált klinikai kutatási eredményei azt mutatják, hogy a szervezetünk számára védelmet biztosítanak a romboló anyagokkal szemben.

Csipkebogyó jótékony hatásai

Köztudott, hogy a csipkebogyó tízszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citrom. Ezen kívül szép számban találhatunk benne, cukrot, pektint, gyümölcssavakat, magnéziumot, vasat, kalciumot, illóolajat, cseranyagot, nyomokban karotint, B-1, B-2, K és P vitaminokat. Magas magnéziumtartalmának köszönhetően fontos szerepe van a szív-és érrendszeri betegségek, keringési zavarok gyógyításában, ugyanakkor serkenti a gyomornedvek működését, csökkenti a vérnyomást és idegnyugtató is. Jótékony hatásának köszönhetően az étrend- kiegészítők gyakori alkotóeleme.

Hatóanyagok:

C-vitamin (aszkorbinsav):55 mg
Citrus bioflavonoid complex:100 mg
Csipkebogyó:100 mg
Quercetin:25 mg
Rutin:10 mg
0

Your Cart