Leírás
A kapor karvont, limonént, dillapiolt tartalmaz, ami enyhíti a puffadást, a gyomorfájást, szélhajtó, és csillapítja a bélgörcsöket.
Összetevők: kapor őrlemény(99%), csicsóka
Felhasználási javaslat: napi 4-5 tabletta bő folyadékbevitellel.
A tabletták adalék-kötőanyag nélkül, túlnyomásos sajtolással készülnek.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, fénytől védve. Két hónapon belül felhasználása javasolt.
Figyelmeztetés!
A terméket kisgyermekek elől elzárva kell tartani!
Mit tegyünk, ha rossz az emésztésünk?
Rengeteg kiváló készítmény van már napjainkban, amelyek rendkívüli segítséget nyújthatnak emésztési gondok esetén. A gyömbér például kiváló gyomorerősítő, étvágyjavító, emésztést elősegítő hatása miatt istenítik. A gyömbér az egyik legpompásabb természetes görcsoldó és fájdalomcsillapító. Ezen kívüli a laktobacilusok (Acidophilus), melyek „jó” baktériumoknak felgyorsítják a laktóz megemésztését, hatékonyabb működésre stimulálják az immunrendszert, meggátolják a káros mikroorganizmusok túlzott elszaporodását illetve segítséget nyújthatnak a tejfehérjék, az aminosavak, a zsírok, és a laktóz feldolgozásában. A chia mag a szénhidrátok felszívódását lassítja, ezért teltség érzetet ad, ezen kívül gyorsítja a méregtelenítési folyamatokat, mivel a magok kitisztítják a régi hulladékot a belekből.
Inulinnal a jó emésztésért
Az inulin egy folyékony növényi étkezési rost, melyet a zöldségek és a gyümölcsök tartalmaznak. Összetett szénhidrátvegyület, a prebiotikumok egy fajtája, ami annyit tesz, hogy növelheti az élő bacilusok aktivitását és segíthet megelőzni a kártékony baktériumok elszaporodását az emésztő rendszerben. Az inulin nem növelheti a vércukorszintet és lebontásához nem szükséges inzulin, szabályozhatja a cukoranyagcserét, illetve segítheti a zsírok lebontását és az ásványi anyagok hatékonyabb felszívódását. Ezen kívül optimalizálhatja az emésztőrendszer működését, szerepet játszhat a vastagbélrák megelőzésében előnyösen befolyásolja a bél PH-értékét és végül de nem utolsó sorban, jótékony hatású lehet hüvelygyulladás, candida, mellrák, élelmiszer-allergia, és a szív- és érrendszeri betegségek esetén is egyaránt.
A rossz emésztés okai
A rossz emésztés leggyakoribb kiváltó oka a túl nagy mennyiségű étel fogyasztása vagy a túl gyors evés. Mikor az ember túl sok levegőt nyel evés közben az rendszerint büfögést, felfúvódást és teltségérzetet eredményez. A zsíros ételek, stressz, dohányzás, túlzott alkoholfogyasztás és egyes gyógyszerek szintén okozhatnak rossz emésztést a gyomornyálkahártya irritációjának hála. Vannak olyan rossz emésztéstől szenvedők is, akiknek a fennálló tüneteit nem a fenti tényezők okozzák, hanem az ételek „mozgása“ az emésztőrendszerben, mintsem az elfogyasztott táplálék mibenléte. Sokan hajlamosak összetéveszteni a rossz emésztést a gyomorégéssel, pedig valójában ezek eltérő állapotok. A gyomorégést, amelynek a tünetei sokkal inkább a nyak, torok vagy mellkas felé irányuló égő érzésben nyilvánulnak meg általában az alacsony gyomorsavszint okozza, amely befolyásolja az ételek megemésztésének és felszívódásának képességét.