Zöldvér zöldkagyló kapszula 60 + 18 db

5,190Ft

Leírás

A zöldkagyló akkor került a figyelem középpontjába, amikor a maorik (új-zélandi őslakosok) életkörülményeit vizsgálva kiderült, hogy magas koruk ellenére megmaradt ízületeik rugalmassága, mely a bőséges kagylófogyasztásuknak volt köszönhető. Tehát körükben ismeretlen volt a reumás eredetű megbetegedés.

Ennek köszönhetően világszerte megindultak a tudományos kutatások az új-zélandi zöldkagylóval kapcsolatban. Bebizonyították, hogy a zöldkagyló több mint 13%-ban tartalmaz glükozaminglikánt, valamint tartalmaz kovasavat, vitaminokat, ásványi anyagokat és fontos nyomelemeket és nagyon gazdag többszörösen telítetlen Omega-3 zsírsavakban.

A glükozamin az ízületek kenőanyagaként szolgál, a kovasav a csontokat és a kötőszöveteket erősítheti.
Vitaminok közül C-, E-, B6-, B12- vitamint és folsavat tartalmaz, ásványi anyagok közül kalciumot, káliumot és magnéziumot. Az Omega-3 zsírsav gyulladáscsökkentő hatással bír.

A mozgásszervi megbetegedéseket korunk népbetegségeként tartják számon. Hazánkban több százezren szenvednek gyulladásos ízületi megbetegedésekben, kopásos ízületi betegségekben és egyéb mozgásszervi betegségekben. Ugyanis a kor előrehaladtával csökken a sejtek közötti vízterek mennyisége, a szövetek rugalmassága jelentősen csökkentve a mozgásképességet.

Mivel a szervezet nem tudja előállítani a glükozamint, így nagyon fontos annak pótlása. A legtöbb táplálékban kis mennyiségben megtalálható, de jelentős mennyiségben a tenger „gyümölcsi” tartalmazzák, főleg az új-zélandi tarajos zöldkagyló (a kékkagyló és egyéb kagylófajtáknak nincs ilyen hatása).

A kagyló készítmények egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a mozgásszervi betegségek megelőzésében és terápiájában.

Javasolt mennyiség: napi 3×1 kapszula bő folyadékbevitellel.

Zöldkagyló és a glükozamin

A zöldkagyló a többi kagylófajtához viszonyítva sokkal nagyobb arányban tartalmaz glükózaminoglikánt (GAG), amely az ízületek működésének elengedhetetlen kenőanyaga és egyik legfontosabb alkotóeleme. Ez a vegyület az emberi bőr, kötőszövet és porc fontos építőeleme. A glükozaminoglikán nagy mennyiségű folyadékot képes megkötni, így biztosítja az ízületek súrlódásmentes mozgásának lehetőségét. A glükozaminglikán a porcszövetek újraképződésében és az ízületi szövetek működésében segít. Képes növelni a szalagok, ízületek, kötőszövetek rugalmasságát ezáltal csökkentve a lehetőségét annak, hogy sérüljenek. Segíti megállítani az ízületek romlási folyamatát, és szerepe van a porcszövetek újraképződésében. Mivel a glükozamint a szervezet saját maga nem képes előállítani, így elengedhetetlen a rendszeres pótlása. A zöldkagyló emellett tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket, rendkívül gazdag telítetlen Omega-3 zsírsavakban, amelynek a gyulladáscsökkentő hatása közismert.

0

Your Cart